Fotografie voor gevorderden

Fotografie voor gevorderden

Is fotografie jouw grote passie? En heb je al ervaring met het maken van mooie plaatjes maar wil je nog meer leren? Dan is de cursus fotografie voor gevorderden geknipt voor jou. Deze cursus start op 29 januari 2019.

In deze cursus werk je zelfstandig aan je eigen foto-project en je bespreekt samen in de groep de resultaten en vorderingen. Daarnaast voer je thuis, in de klas, individueel en met de groep foto-opdrachten uit. Je wordt geïspireerd door de laatste ontwikkelingen in de fotografie en het werk van gerenommeerde fotografen. Ook is er ruimte voor andere onderwerpen die de cursisten inbrengen. Na elke bijeenkomst heb je weer tal van ideeën opgedaan om aan je project te werken.

Heb je voldoende ervaring met fotografie en wil je je verder ontwikkelen? Vind je het belangrijk om samen met de groep over je werk te praten en het werk van anderen te beoordelen? Bij deze cursus voel je je dan prima op je plaats. Om deze cursus goed te kunnen doorlopen, moet je beschikken over een camera van goede kwaliteit. Je beheerst de basistechniek en het is fijn als je al iets met beeldbewerking kan (is echter niet noodzakelijk).

Wat ga je doen en wat is het resultaat van de cursus?
Centraal in de cursus staat een fotoproject dat je vorm gaat geven. Je wordt begeleid in het vormen van ideeën en hoe deze uit te werken tot een concreet geformuleerde opdracht. Dit project ga je zelfstandig uitvoeren. De vorderingen en tussentijdse resultaten gaan we in de groep grondig analyseren en bespreken. Je merkt al gauw dat dit je helpt om je werk naar een hoger niveau te tillen. Uiteindelijk maak je een selectie van je foto’s. Die optimaliseer je in een beeldbewerkingsprogramma. Naast dit project werk je ook nog aan een aantal thematische opdrachten die door de docent worden opgegeven. Tot slot wordt er een middagexcursie op locatie gepland. Deze vindt meestal plaats in het weekend (en omvat 2 lessen). Het blok wordt afgerond met een presentatie.

Materialen
Een spiegelreflex- of een systeemcamera.
Bijkomende kosten zijn afhankelijk van hoeveelheid en afmetingen van de afdrukken.
Ook koffie en thee tijdens de pauze zijn voor eigen rekening.

Waar, wanneer, wie?
Locatie: Dongen, Hoge Ham 126 (De Cammeleur)
Startdatum: 29 januari 2019
Lesdag/-tijd: dinsdag van 18.30 – 20.00 uur
Aantal lessen: 10
Lesdata: 29/1, 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 7/5, 21/5, 4/6 en 18/6
Cursusprijs: € 139,-
Lescode: 6009
Docente: Sabine van der Veeken

 

Meld je aan voor deze cursus

Je kunt geen proefles aanvragen voor korte cursussen.

Over de cursus


GroepslesIndividuele les


Cursusjaar 2018-2019Cursusjaar 2019-2020

Gegevens betalingsplichtige


Factuur (Betaling in 2 termijnen, 1e termijn binnen 2 weken na factuurdatumAutomatische incasso - betaling in één keerAutomatische incasso - betaling in 4 termijnen elke 2 maanden (voor jaarcursussen)

preloader