Basiscursus Tangles tekenen (Zentangle®) voor volwassenen

Basiscursus Tangles tekenen (Zentangle®) voor volwassenen

De cursus in het kort

Tangles tekenen (Zentangle®) is hot! De vertaling van Tangle is ‘wirwar’/’knoop’. Het is een laagdrempelige (rustgevende) tekenmethode. Bij tangles tekenen gaat het niet om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar vooral om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten kun je niet maken, hoogstens een variatie.

Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, hét ‘instrument’ voor Zentangle®. Stap voor stap leert onze docent de tekentechniek van het tangle tekenen. We tekenen op speciaal Zentangle papier en elke les maken we ook tangles op een Jacobsschelp. Aan het eind van de cursus is deze creatieve Jacobsschelp af.

Uitgebreide informatie

Les 1: Introductie van de tekenmethode
De filosofie achter Zentangle wordt uitgelegd. Zonder oefening tekent u op een tile (kaartje van geperst katoen; Fabriano papier) vier verschillende soorten tangles (getekende patronen). U maakt kennis met de hulplijnen én het schaduwen van de tile en leert u uw eigen manier van tekenen kennen. Ook tekenen we het eerste Zentanglepatroon op de Jacobsschelp.

Les 2: Tangleations                                                                                                                                                                  Een uitdagende les, waarbij u een tangle op verschillende manieren gaat ontdekken én u gaat tangles leren combineren. Hierdoor leert u de eigenschappen van een tangle beter kennen en verrast u uzelf.

Les 3: Tips en trucjes om een kader te tanglen
De lijst van een schilderij kan soms net zo bijzonder zijn als het schilderij zelf. Veel tangles lenen zich uitstekend voor het maken van een kader.

Les 4: Zentangle Inspirated Art (ZIA) – De Zengem
U tekent een ronde vorm die op een prachtige manier wordt  ingekleurd met kleurpotloden. Deze zogenaamde Zengem(s) versiert u met tangles.

Les 5: Zia: tanglen op schelpen
Naast het afmaken van de Jacobsschelp is er de mogelijkheid om op andere schelpen te tanglen. Een tanglefeestje tijdens de laatste workshop.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen. Ook voor degenen die al eens een basiscursus heeft gevolgd; u krijgt dan een uitdagende opdracht.

Waar, wanneer, lessen
Locatie: De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, zaal 3
Data: donderdagen
Lesdag-/tijd:  van 19.30-21.30 uur
Aantal lessen: 5 ( code 6086 )
Docent: Stella Peters-Hessels
Cursusprijs: € 105,- exclusief materiaalkosten (tiles, pen, schelpen, doezelaar en potlood) à € 12,50 p.p. (bij de docent in de les aan te schaffen)

De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers (met een maximum van 12 personen).


Docente Stella

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 10 maart door het aanmeldformulier op de website in te vullen. Vragen? Bel dan even met 0162-315055.

Meld je aan voor deze cursus

Je kunt geen proefles aanvragen voor korte cursussen.

Over de cursus


GroepslesIndividuele les


Cursusjaar 2018-2019Cursusjaar 2019-2020

Gegevens betalingsplichtige


Factuur (Betaling in 2 termijnen, 1e termijn binnen 2 weken na factuurdatumAutomatische incasso - betaling in één keerAutomatische incasso - betaling in 4 termijnen elke 2 maanden (voor jaarcursussen)

preloader