Referenties Scholen

Wij vinden het als KunstPodium belangrijk dat alle kinderen in aanraking komen met de verschillende disciplines in de kunst. Wij verzorgen dan ook workshops en projecten in de disciplines muziek, theater, dans en beeldend, voor kinderen in alle leeftijden. Alle workshops worden door gekwalificeerde docenten op een inspirerende manier gegeven. Voor een aantal recensies over projecten kunt u hier verder lezen.

Er is aanbod variërend in workshops vanaf 45 minuten tot projecten van enkele maanden zoals ‘Leer met lef’, een community art project dat gebaseerd is op de geschiedenis van het leerlooien in Dongen. Ook leveren wij workshops op maat, bijvoorbeeld als u een bepaalde themaweek of themadag heeft.

Hebt u interesse in één van de workshops, dan kunt u het aanvraagformulier dat onder de workshop staat invullen en verzenden.

Hebt u vragen over de kunsteducatie die Het KunstPodium aanbiedt, dan kunt u contact opnemen met:

Karin Adriaansen
karinadriaansen@hetkunstpodium.nl
Telefoon 06-36268200

Een flink aantal scholen ging u al voor. Wij ontvingen onder andere de volgende referenties over eerder uitgevoerde projecten in het onderwijs:

Het KunstPodium verzorgt regelmatig projecten op het gebied van muziek, dans of beeldende kunst in het onderwijs. Een aantal recensies is hieronder te vinden.

Project Windkracht

We verzorgden in februari 2018 het project Windkracht 6/Junior Orkest Dongen. Ons contactpersoon bij OBS De Springplank uit Dongen vond het project fantastisch uitgevoerd. "Een zeer enthousiaste en vriendelijke juf gaf les, de kinderen luisterden goed naar haar. Vooral het uitproberen van de instrumenten en het zelf dirigeren vonden de kinderen heel leuk." Lees hier verder voor de complete recensie.

Ook Basisschool De Noorderpoort nam deel aan het project Windkracht 6. Ze gaven Het KunstPodium maar liefst een 5-sterren evaluatie (het maximum)! Vooral de les met de koperinstrumenten vonden de kinderen erg leuk! De complete recensie is hier te lezen.

Ook Basisschool De Vlinderboom was deelnemer van het project Windkracht 6. Hun reactie: "deze lessen zouden we meer kunnen gebruiken. Een vakdocent is bij ons broodnodig en we waren zeer tevreden over het project. Petje af voor de docenten". Lees hier verder.

Project Danskunst

We verzorgden voor OBS de Biezenkring het project 'Danskunst'. We kregen de terugkoppeling dat de danslessen goed aansloten bij de interesse van de leerlingen en dat de docente haar enthousiasme goed kon overbrengen op de leerlingen. De organisatie zat goed in elkaar en de school vond het onderwerp origineel gekozen. Ze waarderen het project dan ook met vier sterren (max 5).

Ook voor de Heilig Hart school verzorgden we het project Danskunst. De leraren vonden dat de lesbeschrijving duidelijk was én dat de opdrachten goed aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Ze vonden het een leuk project, waarbij de leerlingen verschillende kunstvormen konden ervaren. Ze waarderen het project met 4 van de 5 sterren.

Ook op OBS Westerkim gaven we het project Danskunst. De leraren daar vinden het prettig dat je als leerkracht ervaart hoe de kinderen de workshop gaan ervaren. "Wanneer je de les zelf gaat geven kun je dit vrijwel zonder verdere voorbereiding doen. Goed georganiseerd, het hele project zit goed in elkaar en laat kinderen echt op een andere manier kennismaken met kunst en dans. Top gedaan".

PCB De Wegwijzer deed ook een project Danskunst. Ze vonden het project vernieuwend en motiverend. Het niveau werd als heel goed beoordeeld en de instructiefilm die we hadden gemaakt gaf de eigen leerkrachten houvast om zelf de les 'dans' te geven. Ze waarderen het project met het max. aantal sterren: 5!

OBS de Springplank nam ook het project DansKunst af. De docent vond de workshop voor de leerkrachten leuk en inspirerend; de docenten waren zelf goed gemotiveerd. "De uitgebreide lessen waren helder verwoord, met leuke onderwerpen. Ook de vakdocent dans van Het KunstPodium is enorm gedreven, ambitieus en enthousiast."

IKC Achterberg waardeerde DansKunst met 4 sterren van de 5. Ze vonden de dansvoorstelling inspirerend en nieuw en ze hebben er achteraf nog uitgebreid over gesproken. De opbouw en het enthousiasme van de dansdocent vonden ze erg prettig.

Project Sprookjesmuziek

Het KunstPodium verzorgde het project Sprookjesmuziek voor Groep 1 en 2 van OBS de Biezenkring. We kregen de volgende referentie van de docenten:  Het lied en de dans van Pinokkio vonden de kinderen leuk. Het ritmisch nazeggen en spelen op de instrumenten was een leuke activiteit, waar de kinderen veel plezier aan beleefden. De sfeer was goed en het was leuk dat kinderen mee konden doen en datgene wat in de klas aan bod kwam, ook weer konden laten horen. De docent van Het KunstPodium was erg enthousiast en speelde super goed op de kinderen in....en ze heeft een prachtige zangstem die de kinderen helemaal meenam in het verhaal.

Ook de kinderen van KBS Noorderpoort hebben genoten van het project Sprookjesmuziek. De feedback van de docenten was erg positief: "Het enthousiasme spatte er van af met live muziek en instrumenten die lang niet voor alle kinderen bekend zijn. We vonden het echt top gedaan. We vonden het project zeer sterk, zowel didactisch als pedagogisch."