Bio’s benefietconcert

Over Antony Hermus – Antony Hermus’ roots liggen in Oosterhout NB, waar hij op 6-jarige leeftijd begon met pianospelen. Hij studeerde piano aan het conservatorium van Tilburg bij Jacques de Tiège en daarnaast orkestdirectie bij Jac. van Steen en Georg Fritzsch.

Antony Hermus is momenteel vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest, principal guest conductor bij Opera North, artistiek adviseur van het Nationaal Jeugdorkest en gastdocent bij het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft een aanstekelijk positieve kijk op muziek en het leven, plus het natuurlijke talent om muzikanten en zangers te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Antony was Music Director in Dessau vanaf 2009, waar hij drie jaar op rij genomineerd werd voor ‘Dirigent van het jaar’ door het vakblad Opernwelt en waar hij bij zijn afscheid werd benoemd tot ere-dirigent. Antony dirigeert in Nederland regelmatig alle grote professionele orkesten en is daarnaast regelmatig te gast aan de operahuizen van Stuttgart, Straatsburg, Göteborg, Berlijn en Parijs. Andere buitenlandse orkesten die hij dirigeerde zijn o.a. Danish National, Orchestre National Belgique, Philharmonia London, Royal Philharmonic, BBC Philharmonic, Suisse Romande, Melbourne Symphony en Seoul Philharmonic.

Over Edith van Moergastel – Vanaf haar vijfde woonde Edith in Tilburg en in haar jeugd werd de basis voor de liefde voor muziek gelegd. Ze woonde toen in een groot huis, waar haar ouders met het kamerkoor Ad Parnassum repeteerden en waar regelmatig huisconcertjes waren. Daar heeft ze hele fijne herinneringen aan. Edith deed ook een gedeelte van de conservatoriumopleiding in Tilburg.

Ze studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul, Marjolein Dispa en Ervin Schiffer. Edith won diverse prijzen waaronder de eerste prijs van het Nationaal Concours van de stichting Jong Muziektalent, het Vriendenkrans Concours (met het Reinaert ensemble) en de Schot & Co Prize tijdens het Tertis Concours. Masterclasses volgde zij bij onder andere bij Fiodor Drushinin, Yuri Bahsmet en Emile Cantor. Sinds 2000 is Edith van Moergastel lid van het Concertgebouworkest. Daarnaast is zij regelmatig in verschillende kamermuziekbezettingen te horen.