Nieuw logo De Cammeleur bekend!

Over enkele maanden gaan de deuren van de gloednieuwe Cammeleur in Dongen open.  De bouw gaat gestaag en het herrezen pand is imposant. Dat moet ook wel want in het gebouw gaan we – bibliotheek Theek 5, ContourDeTwern, Stichting DonckHuys en Het KunstPodium – samenwerken. Bij het nieuwe gebouw, zijn nieuwe functie en de vele activiteiten die er plaats gaan vinden, past ook een nieuw logo. De 4 partners worden in het logo verenigd met De Cammeleur.

De naamcommissie van betrokken Dongenaren staat aan de basis van het nieuwe logo. De leden van de commissie waren ruim een jaar geleden al razend enthousiast over de uitstraling van het lettertype van De Cammeleur. Dit lettertype is dan ook meegenomen in het uiteindelijke concept. De waarden die wij als partners daarbij belangrijk vinden en die onderdeel van het logo uit maken zijn: openheid, flexibiliteit en verbinding. Ook willen we laten zien dat we als partners kleur geven aan De Cammeleur. Dit komt tot uiting in de gekleurde lijntjes onder de naam van De Cammeleur. De blauw-grijze lijn staat voor het gebouw en de gekleurde lijntjes vormen de partners. Dit zijn ook de huisstijlkleuren van de eigen organisaties. De rode kleur is van DonckHuys, de paarse kleur van Het KunstPodium, de oranje kleur van bibliotheek Theek 5 en de gele kleur van ContourDeTwern. Op deze manier versterken we elkaar en maken we verbinding. Dit is wat we ook met elkaar nastreven.

De logo’s van de partners blijven gewoon bestaan, naast het logo van De Cammeleur.
De partners behouden ieder hun eigen identiteit. Dat kan ook niet anders, omdat bijna alle partners ook in andere gemeentes hun werkgebied hebben. Bovendien is De Cammeleur de naam van het gebouw. Wij zullen dus altijd blijven communiceren vanuit onze eigen organisaties én via De Cammeleur.

Verder willen we graag laten zien dat er door onze samenwerking straks veel meer mogelijk is in De Cammeleur. Door het nieuwe logo in combinatie met de slogan ‘wat Dongen doet!’ willen we laten zien dat het echt anders wordt. De slogan straalt daarbij actie (in de zin van organiseren, meedoen etc.) uit, het is iets ‘van ons’, transparantie (ook ten aanzien van het gebouw), het laat zien dat De Cammeleur en Dongen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en ook wat Dongen doet met mensen. Tot slot ligt het taal-technisch ook lekker in de mond door het gebruik van de 2 d’s (Dongen doet).

Het verhaal van de samenwerking
Wij vinden het belangrijk dat het nieuwe gebouw een echte ontmoetingsplek wordt voor alle Dongenaren van jong tot oud. Een plek waar van alles mogelijk is. Zo kun je in het nieuwe gebouw bijvoorbeeld je boeken lenen, je kunt er terecht voor je wekelijkse muziek- of dansles, een evenement of theatervoorstelling bezoeken, je aanmelden voor vrijwilligerswerk of gezellig samen een kop koffie drinken in het café of studeren en (flex)werken. Ook worden er cursussen en lezingen gegeven. Kortom, er kan zoveel meer dan voorheen in het oude gebouw.

Dongens karakter
De partners streven naar een uniek gebouw dat alleen in Dongen zou kunnen staan, dus mét een Dongens karakter. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is om met, voor én door de Dongenaren het samen-leven en samen-werken in Dongen te versterken.
De nieuwe samenwerking zorgt ook voor een gezamenlijk programma-aanbod. Ook zullen in het gebouw functies en activiteiten in elkaar overlopen, de biebboeken staan bijvoorbeeld door het hele gebouw. Op deze manier ziet de bezoeker wat er allemaal mogelijk is en wordt de bezoeker geïnspireerd en uitgedaagd om mee te doen.

Prachtige ontmoetingsplek
Nog enkele maanden en dan verhuizen we naar onze nieuwe thuisbasis. De komst van het nieuwe logo geeft alvast de meer-waarde aan die aan de basis van de samenwerking staat. Het wordt een prachtige ontmoetingsplek!