interview met dansdocente Lydia over Dansmix

Op donderdag 30 maart stond Dansdocente Lydia in Weekblad Dongen en Weekblad Rijen. Ze vertelt over haar eigen dansachtergrond, haar dromen en natuurlijk over de nieuwe cursus Dansmix voor volwassenen die start op 9 april in Rijen en 12 april in Dongen.

Dit is de volledige tekst:

Onze redacteur ontmoet regelmatig bijzondere mensen; deze week spraken we met dansdocente Lydia Snoeren uit Rijen. Wist je dat deze Rijense in New York gedanst heeft. Lydia geeft nu zelf dansles bij Het KunstPodium.

Je bent Rijense: waar heb je zelf leren dansen?
Ik ben gestart bij Werelddans van Lucia Linkels in Rijen. Toen ik zes was ben ik bij juf Yodel, toen nog van de muziekschool, gaan dansen en daarna bij juf Yvonne. Van mijn 16e tot mijn 18e danste ik bij Nana van Moergestel.

Waarom werd je dansdocent?
Ik wist vroeger niet wat ik wilde worden, ik dacht ook niet dat ik danser of dansdocent zou kunnen worden. Totdat ik juf Yvonne om haar mening vroeg. Ze was heel positief; vanaf dat moment wilde ik dansdocent worden en ben ik naar de ArtEZ dansacademie in Arnhem gegaan.

Wat vind je het leukste aan je vak?
Ik vind het leuk om les te geven in klassiek ballet in combinatie met moderne dans, werelddans en choreografie. Verder word ik er heel blij van iemand iets te leren, wat hij of zij nog niet kan.

Hoe zou je de manier waarop je lesgeeft beschrijven?
Je leert altijd iets, en je leert echt meer over wat je lijf allemaal kan. Een leuk voorbeeld hiervan is de cursus Dansmix voor volwassenen van Het KunstPodium die op 9/4 start in Rijen en op 12/4l in Dongen. Ik laat in deze cursus de cursisten in zes lessen kennismaken met veel verschillende dansvormen.

Wat zijn belangrijke kernwoorden voor je lessen?
Vaart, inzoomen op techniek, levendig, gezellig, ruimte om jezelf te zijn.

Heb je nog een droom? Waar zou je nog graag willen dansen bijvoorbeeld?
Ik heb de droom om zoveel mogelijk dansers op het podium te zien dansen, met alle passie en enthousiasme die er in hen zit. En ik zou graag weer eens in New York dansen!