Lente- of hartengroet met tangles tekenen (thuis creatief met Zentangle)

Wil je iemand een hart onder de riem steken of een mooie lentegroet maken? Ga dan aan nu ook thuis aan de slag met tangles tekenen. Veel plezier met tanglen en je deel je kunstwerkje gerust op onze Facebook.

 

Stappenplan:
1.Volg het stappenplan voor een harten/lentegroet. Varieer gerust met kleur en tangles. Benodigd materiaal: tile, micronpen: zwart 01, bruin 01 en 05, potlood, doezelaar en kleurpotloden.

   

2. Start met een cirkel, daarna halve cirkels die elkaar raken. Trek vanuit de hoeken een streep en stop op de rand met een stip. Teken de tangle henna drum in de halve cirkels en teken bovenaan de halve cirkel een auralijn. Teken de tangle flux, maak er een hart van. In het midden van de cirkel teken je vier hartjes. Om die hartjes heen komen auralijnen waardoor een bloemvorm ontstaat. Teken auralijnen tot aan de gebogen lijn.

   

3. Verdubbel het streepje in de hoe. Teken de tangle printemps bij de streepjes en laat die onder het streepje doorlopen. Daarna tangle je door met printemps totdat de tile ‘vol is’.

Geef Henna drum een lentekleur en gebruik een zachte kleur voor de tussenruimte in deze tangle. Geef de tangle flux en de auralijnen in het midden een kleur. Voeg schaduw toe aan de buitenkant van de cirkel. Met kleurpotlood teken je fantasielijnen over de tangle printemps heen.

Hopelijk is alles duidelijk. Kijk vooral naar de voorbeelden (zie hieronder).

Docent Stella Peters-Hessels