In de spotlights: nieuwe piano- en keyboard docenten

Deze maand startten er bij ons 3 nieuwe docenten piano en keyboard, en het is leuk te zien hoe enthousiast deze talenten doceren. Helemaal online natuurlijk en als het kan weer live! Rolf van de Sande, Jos van Erp en Danny Pals stellen zich hieronder voor:

Rolf van de Sande

Docent (elektrische) piano en keyboard

“Dat ik in 2019 ben afgestudeerd aan de Rock Academie in Tilburg, zegt niet dat ik alleen maar rock-muziek doceer.” Rolf krijgt als piano-docent vaak de vraag of zijn leerlingen alleen maar rock-stukken moeten spelen. Maar het tegendeel is waar, Rolf houdt van alle genres muziek. Hij heeft al ruim 5 jaar ervaring met lesgeven. Daarnaast speelt hij in bandjes, zoals met Joe Buck. De afwisseling van optreden en lesgeven vindt hij erg leuk. “Het houdt me scherp. De leerlingen leren van mijn ervaring met muziek maken in de praktijk en ik leer van mijn leerlingen leuke dingen over de muziek waar zij van houden of vragen die ze stellen. En daarnaast vind ik het gewoon heel vet om mijn ervaring over te dragen en mijn leerlingen te motiveren steeds meer te leren.”

Jos van Erp

Docent (elektrische) piano en keyboard

Ik ben all-round musicus op het gebied van de lichte muziek. In 1986 studeerde ik af aan het Rotterdams conservatorium voor elektronisch orgel/toetsen. Ik geef piano- en keyboardlessen op maat: voor kinderen en volwassenen, voor alle niveaus en in alle stijlen. Ik haal graag het beste uit de leerling ongeacht de leeftijd. Belangrijk hierbij is dat de leerling plezier heeft in de lessen en leert wat hij of zij graag wil leren. Hierbij wordt echter nooit de kwaliteit van de leerstof uit het oog verloren! Ik heb ervaring met lesgeven aan jonge kinderen, volwassenen, gehandicapten en ook dirigeer ik bigbands, showorkesten en koren en leid ik diverse popbands.
Naast de basiselementen in mijn lessen besteed ik ook aandacht aan improvisatie, aan harmonieleer en aan het op gehoor uitzoeken van songs.

Danny Pals

Docent (elektrische) piano en keyboard

Ik ben Danny Pals, vanaf 1 januari 2021 ben ik verbonden als docent Piano en Keyboard aan Het Kunstpodium Dongen-Gilze-Rijen. Na mijn diplomering aan het Brabants Conservatorium in Tilburg (1989) ben ik mijn zelfstandige lespraktijk begonnen en geef ik dagelijks muzieklessen aan kinderen en volwassen. Daarnaast ben ik dirigent van verschillende koren.

Ik vind het belangrijk een goede basis aan te leren van waaruit je jezelf kan ontwikkelen in de muziekstijl die bij jou past. Als kind van 12 jaar begon ik met pianospelen en wist ik al snel dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Muziek is mijn passie en die probeer ik over te brengen aan de kinderen en volwassenen die ik lesgeef. Ik vind het leuk mensen te motiveren en hen de vreugde van zelf muziek maken te laten ervaren. De juiste kneepjes aan te reiken en leren vol te houden net zo lang tot het lukt!

Muziek: we spreken over de hele wereld dezelfde taal. Van Noord naar Oost van West naar Zuid het maakt niet uit, het notenschrift is overal hetzelfde.
Muziek: onmisbaar bij zoveel gebeurtenissen. Wat een rijkdom als je zelf muziek kunt maken, een fantastische hobby voor heel je leven!