Raamkunst voor kids t/m 12 jaar: iedereen is kunstenaar

‘Ieder kind is een kunstenaar!’ zei Picasso ooit. En omdat we het daar helemaal mee eens zijn organiseren Theek5 en Het KunstPodium de komende maanden een kunstactiviteit voor kinderen tot en met 12 jaar. Uitgangspunt zijn 3 leesboeken/e-boeken (te downloaden via de onlinebibliotheek, zodat ook niet leden van Theek5 mee kunnen doen!) en een opdracht.

De opdrachten en de boeken luiden als volgt:
Voor groep 1 t/m 3: maak een zelfportret, gebaseerd op het boek ‘Dit ben ik’ van Arend van Dam. Beschrijving: ‘Dit ben ik’ is een grappig AVI-verhaal van Arend van Dam om zelf te lezen over het bijzondere leven van Rembrandt van Rijn, die een serie zelfportretten schildert. Hij wil ook een portret van zijn zoon maken, maar dat valt nog niet mee…

Voor groep 4 t/m 6: teken jouw eigen museum, gebaseerd op het boek ‘Kobe maakt een museum’ door Åshild Kanstad Johnsen. Beschrijving: In alles is wel iets moois te zien en daarom is het soms moeilijk om dingen weg te doen. Dat vindt Kobe ook. Aan het eind van elke zoektochtdag is zijn verzameling spullen wéér gegroeid. Wat kan hij daar eens mee doen? Want nu zitten al zijn dozen en laden toch echt vol…Juist, een museum beginnen! En als hij dat beu is, besluit Kobe zijn spullen een ander leven te geven: hij vereeuwigt ze op een foto en brengt ze daarna naar een antiekwinkel of naar de juiste afvalbak. Of hij knutselt er iets heel bijzonders van, iets wat bijna kunst is en in het museum thuishoort…

Ten slotte voor groep 7 en 8: teken jouw favoriete dier of verzin een fantasiedier, gebaseerd op ‘Het geheim van het zwarte potlood’, van Wieke van Oordt. Beschrijving: Er loopt een rat door de klas. Jay slikt. Dat is precies het beest dat hij net tekende. Hij kijkt in zijn schrift. Zijn tekening is verdwenen! Jay wil later striptekenaar worden en oefent de hele dag. Ook op school. Zijn cijfers gaan achteruit en hij mag niet meer tekenen van zijn ouders. Hoe kan hij stoppen nu hij nét iets heel bijzonders heeft ontdekt?

Voorwaarden inleveren kunstwerken
De kunstwerken dienen allemaal op A4 papier (liggend formaat) gemaakt te worden; je mag je kunstwerk tekenen, schilderen, beplakken, stofferen, op de computer maken etc. Het is wel belangrijk dat het tegen het raam gehangen kan worden.
Zet op de achterkant van je kunstwerk je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres – en lever het z.s.m. in via de brievenbus van De Cammeleur (Hoge Ham 126) en uiterlijk vóór 15 augustus a.s.

Alle werken worden vervolgens opgehangen op de ramen van De Cammeleur in Dongen. Het zou leuk zijn als alle ramen zo vol mogelijk komen te hangen!
Uit alle 3 de categorieën wordt in de week van 17 t/m 21 augustus een prijswinnaar getrokken. Zij ontvangen een leuke verrassing.