Uitnodiging openbare D-examens Muziek bij Het KunstPodium

Op dinsdag 7 juli a.s. doet Koen IJpelaar zijn D-examen slagwerk en op woensdag 8 juli is het de beurt aan Helen de Boo op de hoorn. Het KunstPodium is er behoorlijk trots op, want iemand die D-examen doet, heeft meestal vele, vele lesjaren achter de rug. Bovendien vereist het een grote dosis motivatie en talent.

Koen IJpelaar
Koen is leerling van docent Ruud Diederiks die hem al zo’n 10 jaar heeft mogen begeleiden. Koen is een veelzijdig slagwerker die veel ervaring heeft opgedaan bij bands, orkesten en in de talentklas van Het KunstPodium. Tijdens de voorspeelmomenten viel Koen altijd op door zijn trefzekerheid, goede techniek en zijn beheerste spel. Bij het D-examen zal de veelzijdigheid van Koen tot uiting komen tijdens de volgende werken: Free Flight & Chops are us (2 rudimental snare drum solo’s), Multi One (multi-percussie), Heat of the Day (Drumsolo) en een liedjes compilatie (hoogtepunten van liedjes die Koen heeft gespeeld in diverse stijlen). Het D-examen vindt plaats in De Cammeleur en begint om 20.00 uur. Als je erbij wilt zijn, kun je een mail sturen aan info@hetkunstpodium.nl (aanmelden is verplicht).

Helen de Boo
De insiders kennen Helen de Boo vooral als docent Piano. Echter, zo’n 4 jaar geleden begon het te kriebelen en was Helen naar eigen zeggen wel toe aan een nieuwe uitdaging. Vroeger had ze wel eens hoorn in een fanfare gespeeld en het leek haar eigenlijk wel leuk om dit weer op te pakken. Vooral ook het samenspel met dit instrument trok en trekt haar bijzonder aan. En zo ontpopte Helen zich in de afgelopen 4 jaar als een gedreven en leergierige cursist bij docent koperen blaasinstrumenten Rob Ysebaert. Ook speelt ze momenteel bij een muziekvereniging. Inmiddels is ze toe aan het D-examen, een prachtige kroon op het vele studeren en oefenen.
Helen gaat op 8 juli de volgende stukken ten gehore brengen: Adagio voor hoorn en piano van Jerome Naulais, bewerkt door H. de Boo, Allegro uit hoorntrio van Anton Reicha, Adagio uit hoorntrio van L. van Beethoven, Romance van Rheinhold Glière en Villanelle van Paul Dukas. Dit D-examen vindt ook plaats in De Cammeleur en begint om 19.30 uur (aanvang 19.15 uur). Als je erbij wilt zijn, kun je een mail sturen aan info@hetkunstpodium.nl (aanmelden is verplicht). Het is absoluut de moeite waard om hierbij aanwezig te zijn!