Dit zijn wij

Dit is Het KunstPodium
Het KunstPodium zet zich in om inwoners vaker en actiever te laten deelnemen aan een vorm van kunstonderwijs. We brengen daarbij zoveel mogelijk vraag en aanbod bij elkaar.

We werken samen met een vast docententeam, externe professionals en partijen van diverse culturele disciplines: beeldend, dans, media, muziek, theater en zang.

Ons aanbod omvat lesprogramma’s, projecten en maatwerk voor ‘scholen’, ‘vrije tijd’ en ‘het maatschappelijke domein’. Hierbij is kwaliteit één van onze belangrijkste speerpunten. Het beleven van kunst staat centraal. Kunstbeleving is leerzaam, ontwikkelingsgericht en/of plezierig/ontspannend.

Ten behoeve van ‘de vrije tijd’ draagt Het KunstPodium bij aan de creatieve ontwikkeling van iedereen van 2 tot 99 door middel van inspirerende lessen, samenspel, optredens, talentontwikkeling en bijzondere activiteiten.
Voor ‘de scholen’ verzorgen we workshops, projecten en naschoolse activiteiten. Ook doen we aan deskundigheidsbevordering op het gebied van muziek. Verder adviseren en begeleiden we scholen bij het verbeteren van hun cultuuronderwijs, zodat deze aan kunnen sluiten bij de onderwijsdoelen.

Tot slot, ten aanzien van ‘het maatschappelijk domein’ gaat onze aandacht uit naar jeugd en inwoners die niet van vanzelfsprekend met kunst/cultuur in aanraking komen. Voor verschillende groepen organiseren we graag i.s.m. partnerorganisaties projecten, workshops/lessen of presentaties die bijdragen aan de ‘positieve gezondheid’ van mensen.

 

Dit zijn de voordelen (van de cursussen)
We krijgen regelmatig de vraag wat de voordelen van de lessen en cursussen van Het KunstPodium zijn. En dat is logisch, want de meeste mensen die op zoek gaan naar een cursus oriënteren zich eerst en willen weten waar ze voor kiezen. Daarom hieronder de voordelen van Het KunstPodium op een rij:

  • Wij kiezen voor kwaliteit! Bij Het KunstPodium krijg je les van HBO-geschoolde docenten die werken aan een brede ontwikkeling van onze cursisten.
  • Gedurende het schooljaar zijn er speciale workshopdagen en/of presentaties aan het publiek.
  • Ook maken we zo nu en dan cross-overs met de verschillende kunstvakken: muziek, dans, theater/musical en beeldende kunst
  • Muziekleerlingen t/m 18 jaar met veel talent en ambitie kunnen auditie doen voor het demoteam ‘Today’s Special’. Of wil je graag samenspelen en optreden, doe dan mee met de popband 2 FloorsUp.
  • Ambitieuze en getalenteerde dansleerlingen kunnen instromen in de talentgroep De Droom (10-14 jaar) of Het Vuur (15-17 jaar)
  • Bij onze individuele lessen krijg je persoonlijke aandacht, professionele begeleiding en lessen in eigen tempo.
  • Instrumenthuur: wil je niet gelijk een instrument aanschaffen als je muziekles neemt? Bij Het KunstPodium kun je voordelig een instrument huren en krijg je ook advies over de aanschaf ervan. Je kunt bij ons standaard terecht voor de huur van een dwarsfluit, gitaar, klarinet, saxofoon, trompet, viool of keyboard.
  • Muziek maken doe je samen! Bij Het KunstPodium ontmoet je andere muzikanten en je kunt bij ons naast je les voordelig meespelen in een band, koor of ensemble.