Onze mensen

Bestuur

V.l.n.r. Monica Michels (voorzitter), Mark Tempelaars (bestuurslid), Anton Mols (vice-voorzitter), Ruud van der Kaa (bestuurslid), Johan van Engelen (penningmeester) en Felice van Zanten (secretaris)

Docenten

Meer info, foto’s en leuke video’s van onze docenten zijn te vinden in ons Digitale Open Huis

LINDSY DERKS

Docente Dans (waaronder Talentgroep en hiphop)

TOMOKO STALPERS

Docente Dans en Pilates

JOLEIN VAN OOSTERWIJCK

Docente Dans

GRACE VAN GILST

Docente Dans (locatie Rijen)

SILKE DE GRAAF

Docente Zang & Musical

RAOUL GARCIA VAO

Docent Trompet

SOPHIE OLTHETEN

Docent Harp

RAYMOND FALKENBURG

Docent slagwerk

Met veel plezier probeer ik de leerlingen ritmes te leren, zodat ze met muziek mee kunnen spelen. Naast het lesgeven drum ik o.a. in Ray’s Groove en Just in Case. Mijn muzikale smaak is heel breed en loopt van pop, rock, jazz en wereldmuziek. Ik hoop veel nieuwe drummers te mogen lesgeven op Het KunstPodium.

Cathinca Porsius

Docent dwarsfluit, piccolo en blokfluit
Begeleider van samenspelgroep Zilver & Dwars

*foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

In 2020 ben ik afgestudeerd van de bacheloropleiding Klassiek Fluit op het conservatorium van Tilburg, en in hetzelfde jaar ben ik ook begonnen aan de masteropleiding. Ik houd erg van lesgeven, vooral omdat ik dan de liefde voor muziek kan overbrengen op andere mensen. Jong en oud. Naast het lesgeven ben ik ook actief als uitvoerend musicus in zowel orkesten als ensembles.

Ik geef les aan alle leeftijden en alle niveaus. Of je nu net begint, al jaren speelt, of je dwarsfluit na jaren niet spelen weer uit het stof haalt, bij mij kun je terecht! Ik kijk per leerling naar wat de leerling zelf kan en wil en pas mijn lesplan daarop aan. Ook sta ik graag open voor inbreng van de leerling zelf. Als je bijvoorbeeld een liedje kent wat je heel graag wil spelen, laat dat vooral aan mij weten!

Rolf van de Sande

Docent (elektrische) piano en keyboard

Dat ik in 2019 ben afgestudeerd aan de Rock Academie in Tilburg, zegt niet dat ik alleen maar rock-muziek doceer.” Rolf krijgt als piano-docent vaak de vraag of zijn leerlingen alleen maar rock-stukken moeten spelen. Maar het tegendeel is waar, Rolf houdt van alle genres muziek. Hij heeft al ruim 5 jaar ervaring met lesgeven. Daarnaast speelt hij in bandjes, zoals met Joe Buck. De afwisseling van optreden en lesgeven vindt hij erg leuk. “Het houdt me scherp. De leerlingen leren van mijn ervaring met muziek maken in de praktijk en ik leer van mijn leerlingen leuke dingen over de muziek waar zij van houden of vragen die ze stellen.” En daarnaast vind ik het gewoon heel vet om mijn ervaring over te dragen en mijn leerlingen te motiveren steeds meer te leren.

Johan Timmermans

Johan Timmermans - Gitarist - Zephyra | LinkedIn

Docent gitaar, ukulele, elektrisch gitaar en basgitaar

Johan Timmermans (1991) studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium/AMPA in Tilburg (afgerond in 2019), met als keuzevakken jazz gitaar, jazz theorie, improvisatie en sound engineering. Johan werkt bij verschillende muziekscholen als docent akoestisch en elektrisch gitaar, ukulele en elektrisch basgitaar. Naast zijn werk als docent treedt hij ook op met een Nederlandstalig kleinkunst ensemble, met muzikaal duo Zephyra en met muzikaal duo MadeInBerlin. Johan geeft les in Dongen op maandag* en woensdag. *vanaf januari 2022.

Tom Groenendaal

Tom Groenendaal | Artesound Amps

Docent gitaar, elektrisch gitaar en basgitaar

Tom Groenendaal (1995) heeft aan de rockacademie gestudeerd met als hoofdvak gitaar (afgestudeerd in 2019). Zijn specialisaties zijn improviseren, sessiewerk, eigen songs creëren, didactiek, methodiek en audio engineering. Naast docent is Tom ook lead gitarist bij Nona en treedt regelmatig op bij grote shows als Paaspop, North Sea Jazz en Paradiso. Hij geeft les op dinsdag in Gilze-Rijen (incl. groepsles Gitaar de Basis in Dongen op dinsdag).

Karin Adriaansen

Docente klarinet en saxofoon
coördinator onderwijs

Als 7-jarige startte ik mijn muzikale loopbaan op de toenmalige muziekschool in Dongen. Nu geef ik op Het KunstPodium met veel plezier klarinet- en saxofoonlessen aan de jeugd en aan iets minder jeugdigen. Ook werk ik als coördinator onderwijs, waardoor ik in de gelegenheid ben veel kinderen in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

Als ik niet met mijn werk bezig ben, vind je me vaak in de natuur waar ik graag wandel met mijn man en onze golden retriever Sem. Ook bezoeken mijn man en ik regelmatig een museum en trekken we er op uit met onze caravan, waarbij we af en toe vergezeld worden door onze twee volwassen kinderen Tim en Nikki.

Rolf Rombouts

Docent popband Dongen

Een gedegen opleiding aan Muziekinstituut Dongen, Gilze & Rijen (nu Het KunstPodium) en het Conservatorium te Tilburg (Fontys Hogeschool) vormen de inhoudelijke basis voor mijn huidige kwaliteiten. Dit aangevuld met ruime ervaring in het lesgeven, dirigeren, arrangeren en musiceren op allerlei vlakken en diverse niveaus. Mijn organisatorische en maatschappelijke activiteiten heb ik ontplooid bij diverse muziekgezelschappen en Stichting Dongense Jeugdraad.

David Peijnenborgh

Docent viool
Begeleider van strijkers ensemble Snarivarius (jeugd)

Het geven van vioollessen aan kinderen is echt mijn passie. Het plezier overbrengen van dit prachtige instrument is geweldig om te doen. Na een paar jaar les kunnen de leerlingen gaan samenspelen in het ensemble Snarivarius. Verder doen we met alle leerlingen ieder jaar mee aan de grootse strijkersdag. Samenspelen en voorspelen vind ik heel belangrijk. Naast mijn werk bij Het KunstPodium ben ik werkzaam als violist in het Metropole Orkest. Daar kom ik in aanraking met allerlei muziekstijlen, die ik kan meenemen naar mijn lessen.

Ruud Diederiks

Docent slagwerk/drums/djembé

Al op zeer jonge leeftijd was ik geboeid door ritme. Als ik muziek hoorde gingen mijn armen en benen wiebelen en ging ik overal op tikken, vaak tot ergernis van mijn omgeving. Toen ik op de plaatselijke muziekschool drumlessen ging volgen was ik helemaal verkocht en wist ik dat ik hier de rest van mijn leven mee bezig wilde blijven en ik ben daarom ook blij dat ik er mijn beroep van heb kunnen maken.

Ik geef nu al meer dan 20 jaar les en nog steeds kijk ik uit naar die eerste les die ik mag geven aan een nieuwe leerling. Het fijne team, de gemoedelijke sfeer en niet te vergeten de enthousiaste leerlingen dragen er toe bij dat ik graag bij Het Kunstpodium ben en ik hoop er nog heel lang te kunnen blijven werken!

Jos van Erp

Docent (elektrische) piano en keyboard

Ik ben all-round musicus op het gebied van de lichte muziek. In 1986 studeerde ik af aan het Rotterdams conservatorium voor electronisch orgel/toetsen. Ik geef piano- en keyboardlessen op maat: voor kinderen en volwassenen, voor alle niveaus en in alle stijlen. Ik haal graag het beste uit de leerling ongeacht de leeftijd. Belangrijk hierbij is dat de leerling plezier heeft in de lessen en leert wat hij of zij graag wil leren. Hierbij wordt echter nooit de kwaliteit van de leerstof uit het oog verloren! Ik heb ervaring met lesgeven aan jonge kinderen, volwassenen, gehandicapten en ook dirigeer ik bigbands, showorkesten en koren en leid ik diverse popbands.
Naast de basiselementen in mijn lessen besteed ik ook aandacht aan improvisatie, aan harmonieleer en aan het op gehoor uitzoeken van songs.

Danny Pals

Docent (elektrische) piano en keyboard

Ik ben Danny Pals, vanaf 1 januari 2021 ben ik verbonden als docent Piano en Keyboard aan “Het Kunstpodium” Dongen-Gilze-Rijen. Na mijn diplomering aan het Brabants Conservatorium in Tilburg (1989) ben ik mijn zelfstandige lespraktijk begonnen en geef ik dagelijks muzieklessen aan kinderen en volwassen. Daarnaast ben ik dirigent van verschillende koren.

Ik vind het belangrijk een goede basis aan te leren van waaruit je jezelf kan ontwikkelen in de muziekstijl die bij jou past.Als kind van 12 jaar begon ik met pianospelen en wist ik al snel dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Muziek is mijn passie en die probeer ik over te brengen aan de kinderen en volwassen die ik lesgeef. Ik vind het leuk mensen te motiveren en hen de vreugde van zelf muziek maken te laten ervaren. De juiste kneepjes aan te reiken en leren vol te houden net zo lang tot het lukt!

Muziek; we spreken over de hele wereld dezelfde taal. Van Noord naar Oost van West naar Zuid het maakt niet uit, het notenschrift is overal hetzelfde.
Muziek; onmisbaar bij zoveel gebeurtenissen. Wat een rijkdom als je zelf muziek kunt maken, een fantastische hobby voor heel je leven!

Sabine van der Veeken

Docente fotografie

Sabine van der Veeken is docente van onze basiscursus fotografie en de fotografiecursus voor gevorderden.

Sabine werkt als zelfstandig fotografe en daarnaast is het haar passie cursisten te leren ‘te kijken’ en alles te leren over fotografie. Ze volgde de studie Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum is daarna afgestudeerd aan de Kunst Academie (St. Joost) richting Visuele Communicatie en Fotografie. Sabine is eigenaresse van KijK foto & ontwerp uit Dongen.

Monique Heuts

Directeur/manager

Vanuit mijn achtergrond (bankensector en zelfstandig ondernemer in communicatie & coaching) zet ik mijn vakmanschap en creativiteit in voor Het KunstPodium. Werken in een omgeving waarin kwaliteit, onderwijs, regie en innovatie de kernwaardes zijn, is een mooie uitdaging.

Ik heb veel affiniteit met de cultuursector. Schilderen, dansen, zingen en muziek maken; heerlijk creatief jezelf uiten, brengt je bij je kern. En bovenal: het geeft ontspanning en brengt je plezier.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in de regio te prikkelen met kunstbeoefening/-onderwijs: proeven, meedoen of meemaken. Het kan allemaal!

Mariëtte van der Ven

Intermediair cultuuronderwijs

Verbeeldingskracht helpt om de wereld om je heen beter te begrijpen en om met bepaalde situaties om te kunnen gaan. Als kunstenaar begrijp ik als geen ander hoe waardevol het is om vorm te kunnen geven aan je gedachten en creatief in het leven te staan. Dat plezier gun ik iedereen en wat is er mooier dan bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van die vaardigheden bij kinderen. Graag adviseer ik scholen bij hun vragen omtrent kunst- en cultuuronderwijs en denk met hen mee hoe ze hun doelstellingen kunnen bereiken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst en cultuur en leren kijken met een open blik. Een waardevolle bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling!

Princilla Cordemans

Administratie en leerlingenadministratie

Met veel plezier werk ik sinds 2014 bij Het KunstPodium, waar ik verantwoordelijk ben voor de leerlingenadministratie en alle bijkomende werkzaamheden. Voor vragen over cursussen en overige informatie en kun je bij mij terecht. Graag tot ziens of tot horens!